Bu sabah saatlerinde Tuzla Belediyesi önünde “emsal transferi ve kentsel dönüşüm mağduru oldukları” iddiasıyla toplanan 50-60 kişilik grup, Tuzla’da faaliyet gösteren müteahhitlerin de katıldığı bir protesto gösterisi düzenlediler. Fakat bir süre sonra bu protesto amacını aşarak, provakatif bir hale dönüştü.
Tuzla Belediyesi yetkililerinden alınan bilgiye göre, bu girişimin organize bir şekilde kamuoyunda algı operasyonu yaratmayı ve yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarını gölgelemeyi amaçladığı belirtildi. Eylem sırasında belediye binasına zorla girilmeye çalışılması, hizmetlerin kısa süreli aksamasına neden oldu. Belediye çalışanları ve vatandaşların güvenliği için önlemler artırılırken, bazı personellerin hırpalanarak zarar gördüğü bildirildi.
Tuzla Belediyesi, kentsel dönüşüm sürecinin tamamen yasal zeminde, vatandaşların yararını gözeterek sürdüğünü vurguluyor. Kamu hizmetlerine ve Tuzla’nın geleceğine zarar vermeyi amaçlayan bu tür provokasyonların başarıya ulaşamayacağı açıkça ifade ediliyor.
Bununla birlikte, belediye personeli ve meclis üyelerinin dirayetli ve arabulucu tavrıyla, provokasyona karışmayan müteahhitlerle bir görüşme gerçekleştirilmiş, kendilerinin talepleri ve görüşleri dinlenmiştir. Tuzla Belediyesi yetkililerinden yapılan açıklamada, hem vatandaşların hem de kamunun menfaatine uygun bir şekilde çalışmaya devam edeceğini belirtildi.

