Türkiye Yeşilay Cemiyeti tarafından düzenlenen Türkiye Bağımlıklarla Mücadele Projesinin Tuzla ayağı Ayyıldız Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen programla tanıtıldı.

Tuzla Bağımlılıklarla Mücadele Projesi programına Tuzla Kaymakamı Ali Akça, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu, Tuzla Halk Eğitim Merkezi Müdürü Metin Çangır, Tuzla Hemşeri Dernekleri Platformu Başkanı Recep Demir, Kurum Müdürleri ve Yeşilay Tuzla Yönetimi katıldılar.

Tuzla Bağımlılıklarla Mücadele Projesi programında bir konuşma yapan Yeşilay Tuzla Şube Başkanı Tülin Sayın Çakır, “Türkiye Yeşilay Cemiyeti tarafından düzenlenen Türkiye Bağımlılıklarla Mücadele Projesinin milletimize, ülkemize, Tuzla ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu projenin oluşumunda ve uygulanmasında emeği geçenleri şahsım ve Yeşilay Tuzla Şubesi adına tebrik ediyorum. İnsan sağlığına zararlı sigara, alkol, madde, kumar ve teknoloji başta olmak üzere her kötü alışkanlığa karşı hassasiyetimizi, her bulunduğumuz ortamda dile getirmeye çalışıyoruz. Gerek tütün, gerek alkollün, gerek madde bağımlılığının toplumumuzda meydana getirdiği hasar ortadadır” dedi.

Tülin Sayın Çakır, “ Tabii, sağlıklı yaşam dediğimiz hadise bir hayat biçimi. Aslında tarihi ve kültürel olarak baktığımızda, sağlıklı yaşamın önemini bilen bir milletiz. Bağımlılık, başta kişiyi ve aileyi olmak üzere toplumu, ülkeyi, ekonomiyi etkileyen önemli bir sorundur. Toplumun kaynağı ve temeli ailedir. Bu temelin odağı ise insandır. Bağımlılıklarla mücadelede Yetişkin Eğitimindeki amacımız; insana dokunmak, bilinçlendirmek, farkındalık oluşturmaktır. Bağımlılıklarla Mücadelemizde insan bilinçlenirse, aile bilinçlenirse, toplumda bilinçli olur.  Bu projemizde;  Tuzla ilçemizde 45 seminer düzenlenecek yaklaşık 2500 kişiye ulaşmış olacağız. Bağımlı kişinin topluma kazandırılması hepimizin sorunu ve sorumluluğudur. Bu düşünceyle, sunumlarımızda bizlere destek verecek olan değerli Rehber Öğretmenlerimize, Tuzla İlçe Sağlık Müdürümüze,  Psikologlarımıza ve Hemşeri Dernekleri Platformu Başkanımıza sonsuz teşekkür ederim. Bu düşüncelerle bir kez daha Türkiye Bağımlılıklarla Mücadele Yetişkin Eğitimi Projesi’nin hayırlı olmasını Allah’tan temenni ediyorum” dedi.

Yeşilay Tuzla Şubesi tarafından düzenlenen Bağımlılıklarla Mücadele Projesi toplantısında konuşan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “ Bağımlılıklarla Mücadele programının tanıtım toplantısından dolayı Yeşilay’ımıza teşekkür ediyorum. Bağımlılığın çeşitleri çok fazla. Ne olursa olsun, bağımlılık iyi değildir. Bize zarar verecek her türlü bağımlılıklardan uzak durmalıyız. Bizler yerel yöneticiler olarak elimizden geldiğince bu tür projelere destek veriyoruz ve vereceğiz. Tuzla’da topyekün bir seferberlik olursa, biz Tuzla Belediyesi olarak destek vermeye hazırız” dedi.

Tuzla Kaymakamı Ali Akça’da yaptığı konuşmada, “ Konuşmalarımda sıklıkla vurguladığım gibi, gençlerimizi geleceğe bir şekilde hazırlamalıyız. Eğer yarınlarda var olacaksak. Gençlerimizi geleceğe hazırlarken, bir takım tuzaklardan korumada bütün kişi ve kurumlara görevler düşüyor. Alkolden, uyuşturucu maddelerden ve cehaletten koruyucu maddelerden uzak tutmalıyız. Bizler kaymakamlığımızla, belediyelerimizle, üniversitelerimizle yapmamız gerekenler var. Bu saydığımız hususlar tek başına altından kalkabileceğimiz durumlar değildir. Devlet tedbirlerini alacak ama bu noktada sivil toplum kuruluşlarımızda gerekli tedbirlerini almalıdır. Dolayısıyla devlet, sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldiğinde evelallah başarılı olacaktır. İyiyle kötünün mücadelesi, dünyanın sonuna kadar devam edecektir. Sorumluluklarımızı bilelim kötülüklerle mücadele edelim” dedi.

Tuzla Bağımlılıklarla Mücadele Projesi programı daha sonra karşılıklı görüş alışverişleri ve istişarelerle sona erdi.