Tuzla Belediyesi 8. Geleneksel Tuzla’dan Anadolu’ya Kültürler Buluşması’nda Rumeliler Gecesi düzenlendi. Gecede, Rumeli’nin türküleri ve şarkıları seslendirildi, halk oyunları ekipleri folklor gösterisi ile geceye renk kattı.

Tuzla Belediyesi ve Tuzla Hemşehri Dernekleri Platformu işbirliğiyle Tuzla Belediyesi Nikah Sarayı ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Rumeliler Gecesi’ne Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcıları, Tuzla Belediyesi Meclis Üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile Tuzla ve çevresinde yaşayan mübadiller katıldı. Geceye katılan misafirler, fuaye alanında davul zurna eşliğinde Rumeli halk oyunları gösterisi ile karşılandı. Konuklara kavala kurabiyesi ve lokum ikram edildi.
Yöresel şarkılar ve halk oyunlarının tanıtıldığı gecede Tuzla Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğu Şefi, TRT sanatçısı Seda Gökkadar da sahne aldı. Gökkadar seslendirdiği sanat müziği eserlerin eserlerinin yanı sıra, halk oyunları ekibi ile beraber Rumeli türkü ve şarkılarını da misafirler ile buluşturdu.

Tuzla Rumeliler Derneği Başkanı Hale İş, Başkan Yazıcı’ya Teşekkür Etti
Tuzla Rumeliler Derneği Başkanı Hale İş gecede yaptığı açılış konuşmasında “Derneğimizin kuruluşundan bugüne kadar verdiği desteklerden, gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı Tuzla Belediye Başkanımız Dr. Sayın Şadi Yazıcı’ya yönetim kurulum ve kendi adıma teşekkür ederim” dedi.

Başkan Yazıcı: Tuzla’ya Hizmet Etmenin Mutluluğunu Yaşıyorum
Tuzla’da birlik ve beraberliği pekiştirmek için Tuzla Hemşehri Dernekleri Platformu’na önem verdiklerini belirten Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, bu birliği destekleyen Tuzla Rumeliler Derneği’ne teşekkür etti. Başkan Yazıcı, “Tuzla’ya hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyorum. Bu birlik ve beraberliğimize katkı sağlayan herkese teşekkür ederim” dedi. 
Tuzla Rumeliler Derneği Başkanı Hale İş, gecenin anısına Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya plaket takdim etti.