Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Milli İstihdam Seferberliği”ne, Tuzla İstihdam Fuarı ile yepyeni bir boyut kazandırıldı. Hizmet-sanayi sektörünün 60 öncü kuruluşu, Tuzla’da ilk kez düzenlenen İstihdam Fuarı’nda yüzlerce kişiye iş ve kariyer fırsatları sunuyor.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın “Sosyal Belediyecilik” hizmetlerinde önemli bir yer tutan istihdam projelerine bir yenisi daha eklendi. Tuzla Belediyesi, Tuzla İŞKUR ve İstanbul Anadolu Yakası Organize Sanayi Bölgesi işbirliğiyle “Tuzla İstihdam Fuarı” düzenlendi. Tuzla Belediyesi yanında düzenlenen fuar, 25 Mayıs 2017 Perşembe günü kapılarını açtı. Hizmet-sanayi sektörünün ulusal ve uluslararası firmaları, stantlarda yer alarak iş beklentisi ve kariyer hedefi taşıyanların ayağına ulaştırdı. Yüzlerce kişiye yeni imkanlar sunan fuarda, ülke ve dünya çapında hizmet veren firmalar da yer aldı. İş arayanlar veya kariyeri için araştırmada bulunan yüzlerce kişi, firmaların İK yöneticileri ile bir araya gelerek iş görüşmelerini gerçekleştirdi. Bir çok kişi, sabah açılış öncesi fuar alanına gelerek ilk görüşmeleri gerçekleştirdi ve alandan iş sahibi olarak ayrıldı. Bazı firmalar, yoğun talep üzerine stant dışına da masa kurarak başvurularını aldı. 
Beden işçisinden mühendise kadar iş dünyasının hem mavi hem de beyaz yakalılarına hitap eden fuarda firmaların stantları Tuzla Belediyesi tarafından ücretsiz hazırlanarak kullanıma sunuldu. Fuarda, 3 üniversite de stant açarak hem mezun ve öğrencilerine hem de kariyer hedefindeki çalışanlarına fırsatlar sağladı. Tuzla Belediyesi ve İŞKUR Tuzla Şube Müdürlüğü de fuarda stant açarak, iş başvurularını aldı. 

Tuzla’da Bir İlk Gerçekleştirildi
Tuzla İstihdam Fuarı’nın açılışı, Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcıları, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aliresioğlu, İŞKUR Tuzla Şube Müdürü Fahri Acar, İstanbul Anadolu Yakası Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çökmez, firmaların İK yöneticileri ile vatandaşlar katıldı.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın ani gelişen bir programı nedeniyle açılışa katılamadığını belirten Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Çelikel, “Tuzla Belediye Başkanımız Sayın Dr. Şadi Yazıcı’nın öncülüğünde oluşturduğumuz bu fuarın ilkini gerçekleştiriyoruz. Fuara hem firmaların hem de vatandaşlarımızın katılımı, beklentimizin çok üzerinde gerçekleşti. Bugün bir ilki gerçekleştirdik ama bu organizasyonu 6 aylık periyotlar halinde sürdürmeyi hedefliyoruz” dedi.
Tuzla İstihdam Fuarı’nın açılışının ardından ilçe protokolü stantları gezdi. İK yöneticileri, günün ilk saatlerinden itibaren oluşan yoğunluktan duyduğu memnuniyetlerini dile getirdi. Tuzla İstihdam Fuarı, 27 Mayıs Cumartesi günü saat 18.00’e kadar Tuzla Belediyesi yanında hizmetine devam edecek.