Tuzla Belediyesi, Türkiye’de kabul edilen 60 Erasmus  projesinden biri olan “Avrupa Turizminden Mesleki Eğitim ve Öğretimde Kredi Transferi Sistemi (ECVET) ile Termal Spa Terapisti Mesleki Yetkinlik Profili Oluşturulması” projesini uluslararası boyutta sürdürüyor.

Tuzla Belediyesi, “Occupational Competence Profile for Thermal Care Agents Through ECVET in European Tourism” başlıklı erasmus +KA2 projesine devam ediyor. Türkiye’de kabul edilen 60 Erasmus projesinden biri olan “Avrupa Turizminde Mesleki Eğitim ve Öğretimde Kredi Transferi Sistemi (ECVET) ile Termal Spa Terapisti Mesleki Yetkinlik Profili Oluşturulması” projesinde, termal ve spa merkezlerinin personel ihtiyacını karşılamak üzere “Termal Spa Terapisti” eğitim ve öğretimi için modüler bir meslek eğitim programı, öğrenme çıktıları, eğitim ve öğretim maliyetleri projesi geliştiriliyor. Proje ile Avrupa Yeterlilik Çerçevesi’ne göre 3. seviye bir mesleki yeterlilik standardının ulusal sertifika envanterlerine katılması da amaçlanıyor. 

Projenin 4. Toplantısı Bulgaristan’da Gerçekleştirildi
Tuzla Belediyesi temsilcileri, geçtiğimiz yıl ev sahipliği yaptığı projenin Bulgaristan’ın Plovdid kentinde düzenlenen 4. toplantısına katıldı. Toplantıda Tuzla Belediyesi’ni Belediye Başkan Yardımcısı Av. Mehmet Çelikel ve Bilgi İşlem Müdürü Olcay Yücel temsil etti.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, her meslek grubunda eğitimli, nitelikli ve mesleki bilgiyle donanımlı personel yetiştirilmesini sağlayan projelerde işbirliklerini sürdürdüklerini söyledi.