Balıkçı barınağı mevkisindeki halı sahanın açılışında konuşan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, belediyeciliği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan öğrendiklerini söyledi.

Tuzla Belediyesi tarafından yaptırılan halı saha açılışına AK Parti Kastamonu İl Başkanı Halil Uluay, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve Başkan Yardımcıları, Doğanyurt Belediye Başkanı Ahmet Kaya, AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Sebahattin Demirci ve Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti Doğanyurt İlçe Başkanı Hüseyin Yavuz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Hizmeti Aşk Edindik
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, törende yaptığı konuşmada belediyeciliği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan öğrendiklerini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı yıllardan itibaren insanların gözünde ve gönlünde yer edindiğini belirten Başkan Yazıcı, “Biz de belediyeciliği Sayın Cumhurbaşkanımızdan öğrendik. 1994 yılında başlayan belediyecilik serüvenini şekillendirerek, yeni çağın gereklerine uygun bir şekilde daha modernize ederek, insanı merkeze oturtan ve hizmet etmeyi aşk edinen anlayışla belediyeciliği ortaya koyuyoruz ve bunu sağlamaya çalışıyoruz” dedi.
Tuzla Belediyesi olarak Anadolu'nun bir çok yerine hizmet götürdüklerini anlatan Başkan Yazıcı, şöyle konuştu: “Biz bütün bu belediyelere yapmış olduğumuz hizmetlerin bir parçasını da burada Doğanyurt Belediyemize, Doğanyurt halkına hediye etmeye çalıştık. Karınca kararınca yapılan bu hizmeti, Anadolu´daki bir çok ilçeyle beraber bir kefeye koyduğunuzda topyekun Tuzla'dan Anadolu'ya hem bir ses hem bir yürek olduk. Çok zor olan belediyecilik hizmetini yine çok zor olan az bir nüfusla da olsa az bir bütçeyle zoru başaran belediye başkanlarımıza yardım etmek için buradayız. Gerçekten bütçenin küçüklüğü ile az bir nüfusa hizmet etmenin zorluğunu başarıyorsunuz. Sizi tebrik ediyorum”
Doğanyurt Belediye Başkanı Ahmet Kaya ise ilçe merkezinin bin 300 nüfusa sahip olduğunu ve İller Bankası´ndan gelen parayla hizmet verdiklerini vurgulayarak, “Maksadımız mazeret üretmek değildir. Ağlama duvarı değiliz. Bunları bile bile hizmet etmeye talip olduk. Onun için bizim 'ağlama ve şikayet etme' diye bir lüksümüz yok. İmkanımız olmadığında beşeri ilişkilerimizle Tuzla Belediye Başkanımızdan olduğu gibi başka belediyelerden aldığımız destekle hizmet etmenin gururunu, şerefini yaşıyoruz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından kurban kesildi, halı sahanın açılışı yapıldı.