Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezi Bahar Festivali’ne Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da katılarak kursiyer anne ve çocukların mutluluğunu paylaştı.

Tuzla Belediyesi Eğitim Birimleri Bahar Festivali, Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezi’nin Şelale Eğitim Parkı’ndaki gösterisi ile sona erdi. Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezi Bahar Festivali’ne Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Suat Durak, kursiyer anneler ve çocukları ile Tuzlalı vatandaşlar katıldı.

Anneler ve Çocuklar, Ülkemizin Geleceği İçin Çok Değerli
Bahar Festivali, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Festivalde ilk gösteriyi Kafkas Halk Oyunları Ekibi sahneledi.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, selamlama konuşmasında konuklara teşekkür etti. Başkan Yazıcı, “Sayın Bakanlarımıza teşekkür ediyorum. Kıymetli zamanlarını ayırarak buraya geldiler. Anneler ve çocuklar ülkemizin geleceği için çok değerli. Sayın Bakanlarımız bizleri bu güzel günde yalnız bırakmadılar. Ben kendilerine Tuzla halkı adına teşekkür ediyorum. Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezlerimizin bütün kursiyerlerine yürekten teşekkür ediyorum, size hizmet etmekten onur ve gurur duyuyorum” dedi.

Bu Güzel Organizasyonda Anneler ve Çocukları Birlikte Eğitim Alıyor
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, organizasyon için Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkür etti. Bakan Bak, “Annelerimizin gününü tekrar tebrik ediyorum. İyi ki varsınız. Ayaklarınızın altını öpmek lazım. Tuzla Belediyesi’nin bu güzel organizasyonunda anneler ve çocukları birlikte eğitim alıyor. Belediye Başkanımıza teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” dedi.

Okul Öncesi Eğitim, Eğitimlerin Temelidir
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da konuşmasında okul öncesi eğitimin önemine vurgu yaparak Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’yı tebrik etti. Bakan Yılmaz, “Evlatlarımızı tebrik ediyor, başarılarının artmasını diliyorum. Evlatlarını okula gönderen annelerimizi tebrik ediyor, Anneler Gününüzü bir kez daha kutluyorum. Sevdiklerinizle bin yaşayın. Eğitimin en önemli kısmı okul öncesi eğitimdir. Sizlerden ricam evlatlarınızı okul öncesi eğitime gönderin. Biz göreve geldiğimizde okul öncesi eğitimdeki öğrenci sayısı 320 bindi. Şimdi 1 milyon 479 binden fazla oldu. Yaklaşık 5 kat arttı. 80 yılda gelinen mesafenin 5 katı bu dönemde alındı. Okul öncesi eğitim, eğitimlerin temelidir. Çocuklarımızın yetenekleri, kendilerine olan öz güvenleriyle inşallah bundan sonra Tuzla da, İstanbul da, Türkiye de çok daha iyi olacak. Belediye Başkanımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Hepiniz saygıyla selamlıyorum” ifadesini kullandı.

Kursiyerler Sertifikalarını Bakanların Elinden AldıTuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezleri’nden bu yıl mezun olan kursiyer anne ve çocuklarına sertifikaları Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Suat Durak tarafından verildi.
Tuzla Belediyesi Emlak Konut Anne Çocuk Eğitim Merkezi kursiyer ve öğretmenleri, bağlama konserinde türküleri birlikte çalıp söyledi. Orhanlı Anne Çocuk Eğitim Merkezi, Şifa Anne Çocuk Eğitim Merkezi ile Yayla Anne Çocuk Eğitim Merkezi kursiyerleri, dansları ile sahne aldı. 7 Bölge Türkiye gösterisinde Türkiye’nin coğrafi bölgelerinin oyunları tek tek sahnelenerek Türkiye haritası ortaya çıkarıldı. Aydınlı Anne Çocuk Eğitim Merkezi’nin minik kursiyerlerinden oluşan koro, “Dünyayı Kurtaralım” şarkısını seslendirdi, “Sev Kardeşim” şarkısı ile dans etti. Emlak Konut Anne Çocuk Eğitim Merkezi, Elazığ yöresi halk oyunlarını sahneledi. Minik jimnastikçiler de minder üzerinde akrobatik hareketleri ile festivale renk kattı. Etkinlik alanına girmeden önce sıra numarası olan katılımcılar arasında yapılan çekilişte 3 kişiye çeşitli hediyeler verildi.
Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezi Bahar Festivali, Ateşbaz Jonglör Mesut Bar’ın gösterisiyle sona erdi.