Avukat Hatice Bayram, sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta paylaştığı bir yazı ile aktif siyaset hayatına son verdiğini açıkladı. Hatice Bayram’ın bu kararı almasında en önemli etkenin mevcut CHP Tuzla İlçe Yönetiminin tutumu olduğu gelen bilgiler arasında.
CHP Tuzla Örgütü’nün önemli isimlerindan olan Av. Hatice Bayram’ın, siyaseti bırakma kararı alması bir çok partiliyi üzerken, dedikoduları da beraberinde getirdi.
Av. Hatice Bayram’ın istifa sebebinde en büyük etkenin, geçtiğimiz aylarda yapılan kongreyle İlçe Başkanı seçilen Ali Çelik ve yönetiminin tutumu olduğu gelen bilgiler arasında. Bilindiği gibi Av. Hatice Bayram, kongrede CHP Tuzla İlçe Başkan Adayı olmuştu. Hatice Bayram’ın istifa etmesindeki etken, mevcut ilçe yönetiminin uyumsuzluğu ve tutumu olarak gösteriliyor.
İşte Av. Hatice Bayram; sosyal paylaşım Facebook’ta yaptığı açıklama,
“ARKADAŞLARIMIN DİKKATİNE ..!!!
Kuruluş ilkesi ve amacı nedeniyle üyesi olmaktan onur ve gurur duyduğum Cumhuriyet Halk Partisi’ nde … Tuzla’da … 13 yılı aşkın süredir … gerek fikirsel… gerek mesleki… gerekse maddi olarak katkı sunmaya çalışarak … bir KADIN… bir İNSAN olarak… EMEK vererek aktif siyaset yapmaya çalıştım.
Dünyadaki olumsuz gelişmeler … güzel yurdumdaki kaygı verici yaşananlar … bunca canımı acıtırken ve beni hınçlandırırken … uğraşılan ve uğraştırıldığım konulara bir baktım… da… neden Tuzla’da aktif siyaset yapıyorum diye sordum kendime ; Bugünde … çevremde yaşanılan / yaşatılan gelişmeler karşısında … inançlarımı … bilgiye dayalı fikirlerimi … doğrularımı… ilkelerimi ve ideallerimi sorguladım.
Ve… değerlerime… birikimime… en güvendiğim yanım olan YÜREĞİM VE DÜRÜSTLÜĞÜME dayanarak … kendime olan saygımdan…AKTİF SİYASİ YAŞANTIMA SON vermeye karar verdim. Bilginize.Saygılarımla.”
Avukat Hatice Bayram