19 Eylül Gaziler Günü, Tuzla’da da resmi törenle kutlandı.

Tuzla sahil tören alanında düzenlenen törene Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Tuzla Deniz Harp Okulu Komutanı  Tuğamiral İbrahim Özdem Koçer, Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan, siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinin yöneticileri ile Tuzlalı gaziler katıldı. Tören, Tuzla Muharip Gaziler Derneği’nin Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Tuzla Muharip Gaziler Derneği Başkanı Osman Yıldız konuşma yaptı. Yıldız, “Bugün, Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığı ve toprak bütünlüğü uğruna kahramanca mücadele edenlerin şeref günüdür. 19 Eylül Gaziler Günü bu aziz vatana canını adayan kahramanların günüdür. Bizlerin dünü ve bugünü temsil ediyoruz. Vatanımızın, bayrağımızın ve geleceğimizin garantisi olan gazileriz. Şehitlerimizle birlikte şanlı tarihimizin yazıcılarıyız.
15 Temmuz hain darbe girişiminde ve diğer terör örgütlerinin kanlı eylemlerinde sokaklara dökülerek demokrasiyi koruyarak gazi ve şehit olan asker, polis koruyucu ve tüm sivil vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. 100 yıllardır bu topraklar için canımızı kanımızı verdik. Bu topraklarda şehitlerimiz ve onların gözü yaşlı anneleri babaları eşleri ve çocukları var. Bu topraklar için gençliğini, kanını ve canını vatanı için seve seve savaş meydanına süren gazi, ömrünün sonuna kadar devlerinin emrindedir.” şeklinde konuştu.

Başkan Yazıcı, Gazilerin Gününü Kutladı
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, vatan savunmasına göğsünü siper eden gazilerin gününü kutladı. Yurt içi ve yurt dışında şerefle taşıdıkları üniformalarını gazilik makamı ile yücelten tüm gazileri tebrik eden Başkan Yazıcı, “Gazilerimiz, vatanımızı bize emanet eden birer kahramandır. Vefat eden gazilerimize Allah’tan rahmet, hayatta olanlara sağlıklı ve mutlu günler diliyorum. Gerek yurt içinde gerekse yurt dışında şanlı Türk ordusunun üniformasını şerefle taşıyan, ayyıldızlı bayrağımızı gururla dalgalandıran tüm gazilerimizi saygı ve minnetle anıyoruz” dedi.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’nda Şehit ve Gazi Aileleri Komisyonu da kurduklarını, bu komisyonun gazi ve şehit aileleri ile sürekli irtibat halinde bulunduğunu söyledi.