AK Parti Tuzla İlçe Başkanlığı ilçede bulunan sivil toplum kuruluşlarına Tuzla Ayyıldız Sosyal Tesislerinde yemekli bir program düzenledi. Programa AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci’de katıldı.

Tuzla genelindeki sivil toplum kuruluşları yemeğine AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci’nin yanı sıra; AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Sebahattin Demirci, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Kadın Kolları Başkanı Derya Bacacı, 1. Bölge Milletvekili Adayı Ravza Kavakcı Can, Tuzla Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Çabuk ve Serhan Kural, AK Parti Tuzla İlçe Gençlik Kolları Başkanı Tarık Kuşcu, İlçe Yönetim Kurulu Üyeler, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Yönetimleri de katıldılar. 

Sivil Toplum Kuruluşlarıyla buluşma yemeğinde açılış konuşmasını yapan AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Sebahattin Demirci, “ Tuzla’da yaşayan sivil toplum kuruluşlarıyla bir arada olmaktan dolayı son derece mutluyuz. Şunu çok iyi bilmeliyiz ki, toplumun önünden gitmek, toplumun sorunlarıyla ilgilenmek, geleceğe dair birşeyler bırakmak ve geçmişten aldığımız örflerimizi adetlerimizi geleceğe taşımak gerçekten zor iştir. Anadolu’dan daha iyi şartlarda yaşamak için buralara geldik. Tuzla’da bütün STK’larla birlikte Tuzla’yı daha iyi noktalara taşımak noktasında, bizlerde siyasi partiler olarak elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz” dedi. 

AK Parti Tuzla İlçe Tanıtım Medya Birim Başkanı Osman Aydın’ın kendisine yönelik şiiriyle kürsüye gelen Tuzla’daki sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelme yemeğinde konuşan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “ Beraber Tuzla ortak paydasında birleştiğimiz Tuzla Hemşeri Derneği Platformu’nun hemşeri derneği başkan ve yöneticileriyle bir araya gelmekten dolayı mutluyuz. Tuzla’da birlik ve beraberliğimizi ve bunun İstanbul’a ve ülkemize yansıması adına, Yerel Yönetimlerde bir şey oluşturduk ve bunun Tuzla Ortak Paydasında, Hemşeri Dernekleri Platformu ile bizler birlik ve beraberliğimizi Tuzla özelinde birleştirerek Hemşeri Dernekleri Platformu altında toplandık. Sosyal, siyasal, kültürel, ekonomik ve her yönüyle Tuzla’da sosyal etkinliklerde biz hemşeri dernekleri ile bir arada olduk. Bu birlik ve beraberliğimizi memleketlerimize ziyaretlerlede sürdürmeye devam ettik. Tuzla’da oluşturduğumuz bu birlik ve beraberliğin İstanbul’da ve ülkemizde olduğunu görmek bizleri mutlu etmiştir.” dedi.

Konuşmasında AK Parti’nin kurulmasından önceki dönemdeki siyaset anlayışına da değinen Dr. Şadi Yazıcı, “ AK Parti’nin kurulduğu 2002 yılı öncesinde halkımız siyasilere güvenmiyorlardı. Ülke ve millet olarak biz siyasetçisine ve devlet adamına güveni kaybetmiştik. Hatta Green Card almış bu ülkeyi terk etmeye hazırlanan insanlar tanıdık. AK Parti’nin kurulmasıyla birlikte ülkemizde bir çok şey değişmeye başladı. Bu milletin bu devlete ve yöneticilerine, siyasete ve siyassetçilerine duyduğu güveni yansıtması açısından 3 Kasım 2002 seçimleri ve bugünümüze kadar gelen dönemin çok önemli çalışmalarından birisidir. Biz bu birlikteliği ve beraberliği gördük. Halkımızın bugün siyasete ve siyasetçiye güvenmesinde katkısı olanları bir bir sayarsak en başta o zamanki Başbakanımız, şimdi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gelir” dedi.

Başkan Yazıcı konuşmasının sonunda 7 Haziran’da yapılacak olan Genel Seçimlere de değinerek, “ Bugün Bakanımız İdris Güllüce ile birlikte ziyaretlerde bulunduk. Gezimiz sırasında Sayın Bakanımızın güzel bir ifadesi oldu. CHP’nin söylemiş olduğu şeylere İl Başkanımız da değinecektir. Ben şunla da koalisyon yapabilirim gibi söylemleri oldu. Heralde Milli Savunma Bakanını’da Demirtaş’ı yaparlar. Siz bunları biliyorsunuz. Tuzla’da ne yaptıysak birlik, beraberlik içerisinde yaptık. Ülke ve milletimiz için 2015 seçimlerinin hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

Programda bir konuşma yapan Ravza Kavakcı Can’da konuşmasında, “ Seçim startı verdiğimiz günden itibaren Anadolu Yakası’ndaki 14 ilçemizin 8 tanesini bugün Tuzla ile tamamlamış olduk. Sabahtan akşama kadar kıymetli ilçe teşkilatlarımızla birlikte ilçe ilçe geziyoruz. Bizler nereden geldiğimizi biliyoruz. Nereden nereye geldiğimiz noktasında ilçelerimizde vatandaşlarımızla sohbetler yapıyoruz. Bugün Tuzla ilçemizde siz değerli büyüklerimizle bir araya gelmekten dolayı mutluyuz” dedi.

Konuşmasında darbe dönemlerine değinen Ravza Kavakcı Can, “ Yıllarca insanlarımızı Alevi-Sünni, Sağcı-Solcu, Kürt- Türk diye ayrıştırdılar. Aslında toplum içinde hiç bir zaman olmadığı bu ayrımların sürekli körüklendiği dönemleri çok şükür geride bıraktık. O günleri malesef yaşadık. 1999 seçimlerinde buradan 1. Bölgeden Milletvekili seçilen bir hanımefendinin toplum önünde, halkın oylarıyla seçilmiş olmasına rağmen hakarete uğradığı dönemi hep birlikte yaşadık. O gün haddi bildirilen İstanbul 1. Bölge seçmenleri, haddi bildirilen kadınlar, haddi bildirilen baş örtülü kadınlar, haddi bildirilen İstanbul seçmeni, haddi bildirilmeye çalışılan bütün demokrat insanlar büyük sıkıntı ve  üzüntü yaşadılar. Ama çok şükür o günlerden bu günlere geldik. Zaten bizim aramızda hiç bir zaman böyle bir ayrım olmamıştı. Nereden nereye geldik. “ Hayaldi Gerçek Oldu” diyoruz ya, İstanbul sokaklarında dolaştığımız da, insanlarla konuştuğumuzda gerçekten diyorum, “ Elhamdülillah Hayaldi Gerçek Oldu” diyorum. Daha işimiz bitmedi. Daha yapacak çok işimiz var. Teşkilatlarımızla birlikte biz gece gündüz çalışmaya hazırız. Sizlerden de dua bekliyoruz” dedi. 

Sivil toplum kuruluşları ile buluşma yemeğinde konuşan AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, “ Bizleri böyle sıcak bir ortamda Tuzla’mızın Sivil Toplumuyla bir araya getiren, böyle güzel ortamda belki dua almamızı da sağlayan İlçe Teşkilatımıza ve Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bu akşam burada çok renkli bir tabloyla karşı karşıya olduğumuzu düşünüyorum. Sivi Toplum yemeğinde, bir sivil toplum yönetici olarak aranızdayım. Türkiye Cumhuriyeti tarihi değil sadece, Osmanlı dönemine baktığımızda da Ahi Teşkilatı’ndan itibaren Osmanlı’da da sivil toplum çok önemliydi. Biz göçmen kuşlar için bile sivil toplum kurmuş bir medeniyetin evlatlarıyız. Böyle bir neslin evlatları olarak, bugün Tuzla’da sivil toplum kuruluşlarımızla bir araya geliyoruz. Sivil toplum dendiğinde; artık dünyada, sivil toplumlar demokrasinin aynen siyasi partilerde olduğu gibi olmazsa olmazlarıdırlar. Sivil toplum kuruluşları ülkemizde rahmetli Özal dönemine kadar sadece yöresel kalmışlardır. Belli bölgede; belli illeri, belli ilçeleri kapsıyordu. Ama Özal sonrası, Türkiye’de yeni bir dalga gelmiş. Bu yeni dalgayla birlikte özellikle Büyükşehirlerimizde başlamış ve sivil toplum sadece yöresel olmaktan çıkmış, kendi ili için, kendi ilçesi için bir proje üreten ve bu manada topluma sunar bir duruma gelmiştir. Sivil toplum kuruluşları bir fotoğraf çekmiş ve demişki, “ Türkiye nereye gidiyorsa, biz oraya gidiyoruz” demiştir” diye ifade etti.

Konuşmasına devam eden AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, “ Bugün seçim arifesindeyiz. Ben bugün burada sadece bir İl Başkanı olarak bulunmuyorum. İstanbul bizim için çok önemli bir şehir. Biz İstanbul dendiğinde Mekke’yi ve Medine’yi hatırlıyoruz. Bu iki şehrin kardeşi olan bir İstanbul’u hatırlıyoruz. Gittiğimiz her yerde, ben şahsen Karadenizliyim. Eşim Kürt ve Arap karışımı bir aileden geliyor. Çocuklarım bana soruyorlar, “ Baba biz nereliyiz?” diyorum ki çocuklar siz Türkiyelisiniz. Bugün bu toplantıda Türkiye’nin 4 bir yanından sivil toplum kuruluşlarımız var. 2005 yılında Güneydoğu’da Kurucu Genel Başkanımız, Sayın Cumhurbaşkanımız, “ Ben hayatıma da malolsa, baldıran zehiri de içsem,  Bu Milli Birlik ve Kardeşlik Sürecini Başlatacağım” demişti. Biz o dönemi yaşadık. Bu ülkede çok farklı refleksler vardı. Ahmet Kaya; Doğan Medya Grubu’nun yaptığı bir yemekte Kürtçe şarkı söylediği için ona neler yapıldığını ve bu ülkeden nasıl dışarı gönderildiğini biliyoruz. Yahya Kemal’in çok güzel bir sözü var, “ Benim dilim annemin sütüdür” der. Bu dil dediğimiz şey, Türk için annesinin ak sütü de, Kürt kardeşim için annesinin sütü değilmidir? Kurucu Genel Başkanımız gittiğ her yerde “ Yaradılanı, yaradandan ötürü severiz dedi. Bizi bir arada tutan yegane gücümüz, bizim inancımız, bizim medeniyetimizdir. Biz bu ülkenin renklerine aşığız ve biz diyoruz ki, “ Biz Birlikte Türkiye’yiz” dedi. 

Selim Temurci konuşmasında, 7 Haziran’da yapılacak olan seçime de değinerek, “ Bu dönem 200’ün üzerinde hanım kardeşimiz bize Milletvekili Aday Adayı olarak başvurdu. Şuanda seçilebilecek yerde çok değerli hanım kardeşlerimiz var. Bizim Milletvekili Adaylarımız arasında başı açıkta başı kapalıda, Alevi’de Kürt’te var. Biz bütün bu Türkiye’yi Meclis’e taşıyacağız. Buradan Kürt kardeşlerimize sesleniyorum. Kürtler vefa duygusu olan insanlardır. Bugün eğer bir beyanname hazırlanıyorsa ve bu beyannamede, “ Biz Ermeni Soykırımını tanıyacağız” deniyorsa, benim Kürt kardeşim kendine şu soruyu sormak zorundadır,” Osmanlı döneminde ölen Kürdü ve Türk’ü unutan 1. Dünya Savaşı’nda ülke şartlarını unutan ve o dönem Ruslarla birlikte Müslümanları arkadan hançerleyen Ermenileri savunmak bugün Kürt diye ortaya çıkan Selahattin Demirtaş’ın işi değildir. Şeyh Said’i idam edenlerle, Seyit Rıza’yı asanlarla, nasıl olur CHP ile HDP kolkola girerler. Nasıl olurda MHP iç güvenlik tasarısı konuşulurken, “ Ben HDP ile aynı sıraları paylaşırım” diyebilir” diye ifade etti.

Selim Temurci konuşmasının sonunda, “ Cuntacıların yaptığı anayasayı, tarihin çöplüğüne atmamızın zamanı geldi. Eğer biz yeni Anayasa’yı yapmayı başarabilirsek, inanın bana çözüm süreci dediğimiz 400 Milyar Dolar’ımıza ve 40 bin insanımızın ölmesine neden olan o süreç bu ülkede bir daha yaşanmayacaktır. Biz bu ülkenin hiç bir noktasında şehit cenazeleri istemiyoruz. AK Parti’nin olmadığı bir Türkiye, herkese zindan olacak bir Türkiye’dir. Eğer HDP; milleti tehdit ederek oy istiyorsa, eğer CHP milletin önüne çıkıp diyorsaki “ Ben bunlarla koalisyon yaparım” inanın bana hayal görüyorlar. Biz çok daha güçlü bir şekilde iktidara geleceğiz. Türkiye bir daha koalisyonlara emanet edilmeyecek. Bu ülkede sağ duyu hakim olacak. İstanbul’da en büyük desteği sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte tüm Türkiye’ye vereceğiz. Rabbim İnşallah, istikrarı bol, güveni bol çoluk çocuğumuzun huzurla yaşadığı bir Türkiye’yi bizlere nasip etsin” dedi.

Tuzla genelindeki sivil toplum kuruluşları yemeğinin sonunda AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Sebahattin Demirci ve Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, İstanbul İl Başkanı Selim Temurci’ye bir plaket takdim ederek, teşekkür ettiler.