Tuzla Belediyesi ve Giresun Dereli Derneği, 9. Hamsi Şenliği’ni Tuzla Belediyesi Orhanlı Kültür Merkezi’nde düzenledi. Şenliğe Tuzla ile çevre il ve ilçelerden katılan Giresunlular, hafta sonunda hemşehrileriyle keyifli bir gün yaşadı.

Tuzla Belediyesi, Giresun Dereli Derneği, Giresun Dereli Tepeköknar Köyü Derneği ve Tuzla Giresunlular Platformu işbirliğiyle düzenlenen şenlikte yaklaşık 2 ton hamsi ikram edildi. Orhanlı Kültür Merkezi yanında kurulan mangallarda pişirilen hamsiler, çadır kurulan alanda misafirlere ikram edildi. Yağışlı havaya aldırmadan hemşehri dayanışmasını sergileyen Giresunlular, iç mekanda da Karadeniz türküleri eşliğinde horon tepti. Şenlik, Karadeniz yöresi ve Giresun’un mahalli sanatları, oyunları ve eğlenceleri ile gün boyu sürdü. Giresunlu sanatçılar, Karadeniz yöresi şarkı ve türküleriyle konuklara seslendi.
Hem damağa hem de gönüllere hitap eden şenlik, Kanal 28’den canlı yayınlandı. Şenliğe katılan Giresunlular, geleneksel bir hale gelen Hamsi Şenliği’ni düzenleyen ve kendilerini ağırlayan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkür etti.